Monday, December 26, 2011

bencinye aq tgk dak fixie!!!!!

brek xdak n tgk la blkg tu. safety ke??


benci gle kot aq ble tgk dak2 fixie ni ble kua. beramai2 mmg syiok tp mslh nye mcm dorg ni xd mak bpak y jge. dah r bhaye gle. stkt dok kuala perlis ni da dua kali da dak fixie xciden kne lggr sbb alsan y lggr mmg logik, x nmpk. n dorg nye basikl x safety kot

ok ckp byk pn x gune, ni aq bg fakta ttg bnde alah ni (cilok org nye je pn. haha):

1. Murah memang bagus untuk mula, tapi jangan harap barang-barang semua tahan bila kamu turun bukit 40km/j.
2. Jangan turun bukit 40km/j kalau baru seminggu beli 'fixie'.
3. Long skid (skid telur atas stem) bukan cara untuk perlahankan basikal bila turun bukit. Skidstop atau short skid saja boleh. Kalau tak faham beza dua cara skid ini sila Google.
4. Kena ada toeclip/toestrap untuk buat skidstop. Kalau tak ada sila pasang brek.
5. Tengkorak kepala tak berapa keras. Sila pakai helmet.
6. Kalau ride malam, pasang lampu putih depan dan lampu merah belakang.
7. Selaju mana kamu ride pun kamu tak akan dapat race dengan rempit.
8. Jalan ikut trafik, jangan lawan trafik. Kalau ride ramai-ramai jangan ingat lori 1 tan tak akan langgar kamu yang berat kurang 100kg.
9. Bawak pam dan tiub tayar spare jika nak ride jauh2.
10. Tengkorak kepala boleh pecah. Sila pakai helmet.
11. Jangan pilih warna, pilih functionality dan kualiti.
12. Jangan pilih murah, pilih keselamatan dan kualiti.
13. Jangan bawak laju sebab orang lain semua bawak laju. Bawak laju kalau kamu rasa kamu boleh elak/berhenti dengan selamat dan cukup kemampuan.
14. Berlatih berhenti dengan selamat di kawasan tak ada kereta, rata, sebelum redah Jalan Ampang/Bukit Bintang/Changkat Duta.
15. Otak kamu tisu badan yang lembut. Sila pakai helmet.
16. Mula dengan ratio yang kecil untuk senang latih skid/naik bukit. (44x17 contohnya) Lepas dah cukup latihan perlahan2 naikkan ratio.
17. Jangan marah jika rider lain yang naik road bike/mtb semua bengang dengan kau. Salah sendiri sebab tak utamakan keselamatan. Kalau orang naik 'fixie' cedera/mati orang awam akan salahkan semua cyclist bukan 'dak-dak fixie' sahaja.
18. Tegur dan senyum semua jenis cyclist yang kamu jumpa. Naik 'fixie' tak menjadikan kamu lagi bagus dari road bikers/MTB secara otomatik.
19. Jangan pakai selipar.
20. Kalau kamu tak dengar nasihat dan kepala pecah, hanya salah sendiri. Tapi semua yang akan dipersalahkan. Jadi untuk kebaikan semua, sila buat inisiatif untuk keselamatan sendiri sebelum 'fixie' diharamkan di jalanraya.

kesimpulannye: aq ttp bnci basikal ni!!!  ko lawa ke x, pe ke.. ble ko nek je beskal ni otomatik aq BENCI ko!! hahaha. sekian. trimas

Sunday, December 25, 2011

wenger will take consideration for henry as loan??

hero!!!
  

Arsène Wenger says that he will use the Christmas period to decide whether to re-sign Club legend Thierry Henry.

Arsenal’s all-time record goalscorer has been training with the Gunners during the MLS close season and could offer a short-term fix for Wenger when Marouane Chamakh and Gervinho depart for the Africa Cup of Nations.

Wenger insists he has not yet made his mind up on Henry.

“That's why I have Christmas Day off - I have to think about that,” he said.

“Short-term is ideal for us, but I haven't made any enquiry yet. Thierry is not here at the moment. It has never come up in conversation!

“The first of January is the vital date for us. We have seven days to make decisions and I will make a decision in the next seven days on players.”


alaa.. pe lg wenger. loan ke bli ke amek aje. living legend ni. go gooners go!! coyg!
aq nk tgk ag henry men tuk arsenal. skali pn jd r. hahaha!!

gooners!!!! gooners!!!! gooners!!!!!


dulu kini dan selamanya GOONER!

tembak ayam! tembak setan! tembak singa! tembak angsa! tembak naga! tembak burong!! meriam power!

hepi ke aq ??


dr kiri bwh: kak ida, emreil,  along, ayah aq, izah.



ats dr kiri: ayi, anan n aq (mne mak tiri aq??)






entry ni aq pk agak siyes sket la
ac2ly, ble aq baca post2 fren kat fb tu lg2 bl dorg spend time ngn family la, famila dorg ajk g cni sne la, dpt adiah tu ini dr parent dorg, aq kadg2 tacing n sdeh jgk r. y aq nye family x cam tu. pling aq sdeh bleh lak y post psl mak dorg mcm tu mcm ini. da y post baek2 ada y post mcm keji pn ada. sejak arwah mak aq xd, siyes aq rse sgt pressure n stress sbb aq taw aq xkn dpt kasih syg sorg ibu mcm arwah mak aq bg
n aq tepat ber pikiran mcm tu sbb thun 2008 ayah aq kawen lg ngn mak tiri aq skrg ni. bukn aq x ske dia tp nnt la aq cte. start dr ayah aq kawen ngn dia (ac2ly aq x g pn ayah aq nikah n kenduri pe sume tu), aq x rse mcm family aq btmbh baek n selesa. aq mula2 restu jgk la ayah aq kawen laen sbb ble dia kawen, aq pk da org y bleh jge ayah aq n adek2 aq y msih kcik tu. n if ada pndapatan bleh bantu kitorg, ringan kn beban ayah aq. mula2 aq ingt mak tiri mcm dlm tv tu x wujud. tp bru aq sdar mmg wujud. mula2 aq ingt dia baekgle la, call aq tnye if aq de mslh or pape x kire la duit ke pe. aritu nk d jd kn cte, aq mmg sengkek gle.. aq pn mntk r dia tlg 50henggett je pn so dia ok la n jnji x gtaw ayah aq (xnk ayah aq sush2). tp aq silp bsar. blik dr cuti sem time tu, truk aq kne bambu ayah aq ckp aq mcm xd ayah nk mntk duit. bru aq taw dia report kat ayah aq psl bnde tu. n siyes aq kuciwa. kuciwa gle!. xp la. aq x kesh la kn jnji adek  bradek aq y len bhgia
tp aq skali lg silp. rupe2 nye dia pn wat taek gak kat umah. abg aq y time tu nk kawen ngn kak ipar aq skrg ni bleh dia x stuju ni itu ngn alasan x pkai tudung n dok sbh. alasn x logik lgsg. bnde bleh berubah kot. y dia nk msuk cmpur wtpe. ni bukn urusan dia pn. ayah aq mcm bese berpihk pd dia r. dia ni cara mcm alim2 sket la. tp satu je aq plik. tugs isteri tlg suami n org 1st dia kne tlg smestinye family y dia kawen ni dlu. bukn tggjwb dia kat family dia y len. tp dia lg rela tlg kluarga dia y sne. so hal abg aq tu aq xnk cte la. dia da bhgia pn skrg. aq je x bhgia smpai skrg. ngn famili aq la. mujo de awek aq jd tmpat aq mngadu. ^_^
yang buat aq rse gram, aq x pnah ada cuti sem mcm org len. x bleh nk g bcuti ngn kwn2 xle lepk ngn dorg lme2. sbb nye aq kne jge adek2 aq y kcik2 tu kat umah. mne mak tiri aq?
blik kampung bersuke ria ngn famili n kwn2 dia. alasan berubat la pe la. oh satu ag, x reti nk blaja nek bas ke? knape kne ayah aq g antar n amek? x rse sush kn ayah ke? anak2 kbulur kat umah dia x kesh pn. ayah abes amek n antar dia kompem2 lbih seribu stiap kali dia wat cmtu. aq ngn adek aq plak d pakse bjimat dgn alasan x ckup duit. mmg la x ckup. g sara dia. duit dia seposen pn x kua. da la duit ayah aq abes byk g mlabur sbb dgr ckp dia. ngn bleh dia sayup2 bisik kat ayah aq nnt da bsara dok pasir puteh n if possible jual umah kat kuantn ni. pehal lak. tu umah de knangn kitorg ngn arwah mak. dia x lyk bersuara!!! ajak g bercuti jgn kn la. x pernah lgsg. dia bercuti xp. g umrah la. g sne cni.. xp lak. kitorg dok umah melangut je. tu ke isteri y solehah? nice! aq taw la aq agama pn kurg tp aq pn taw hukum2 mcm tu. xkn dia y alim2 tu xleh pk? smpai kn nenek aq pernah mnangis sbb dia mcm tu. ble raye pn satu ag. percaye x aq da lme gle x beraye bersame ngn ayah aq skali kat kampung? aq n ayi adek aq beraye kat umah nenek aq y kitorg pggl nenek. n ayah aq ngn adek aq y kcik2 tu beraye kt pser puteh. pe la y nk jd ni. siyes pagi2 raye aq rse cam nk nanges je ble pk. mujo la raye aji aritu kitorg dpt gak beraye skali. tq kat abg aq y bersush pyh blik dr sabah. kalo x mmg xkn la. y aq bengang, dia xle beraye skali ke kat umah nenek ni? org len bkumpul dia plak nk beraye umah dia sne. adoi. mmg isteri y taat pd suami. ^_^
aq mmg impikn famili y phm pe y kitorg nk. bukn nk rebel ke pe. nk ada satu quality time bersame. cuti sme2. jln2 sme2. x mntk lbih pn. mgkin korg xkn percaye y sjak arwah mak xd, kitorg xnah bercuti or melancong. tp xp la da nsib kn. 
so pd y de famili y hepi n parent y cehat n still ada lg, hargai la dorg. rjin2 bersame dorg xkire la sush sng, cuti ke or jz dok uma. aq mmg xkn dpt da mcm tu. tgk org gmbira pn da bleh bwat aq gmbira gak.
k la. da ngntuk. tdo dlu..

zzzzz

anime dat i couldn't miss every weeks

mirai nikki


beelzebub

bleach

naruto

one piece

fairy tail

anime feberet gua



aq pn xtaw cmne de lg makhluk dlm dunia ni y still xtaw pe tu ONE PIECE
siyes aq bleh geleng kpale je ble de y xtaw
hahahaha. so ni aq nk cte la kish dia dr awl smpai la skrg. cte dia x abes ag n still berkembang'
stiap mggu update. lyn.................

ONE PIECE bermula dengan hukuman bunuh Gold Roger, seorang lelaki yang dikenali sebagai Raja Lanun (pirate king). Sejurus sebelum kematiannya, Roger mengumumkan bahawa khazanah, ONE PIECE, sesiapapn blh mengambilnye, menyebabkan Great Era Pirate bermula. Hasilnya, lanun tidak terkira banyaknya berduyun ke Grand Line mencari harta.
Dua puluh tahun telah berlalu sejak
hukuman bunuh Roger, dan Monkey D. Luffy, lanun muda yang diilhamkan oleh lanun yang dikenali sebagai "red hair" Shanks, sejak dalam perjalanan dari East Blue untuk mencapai status seperti Roger dan mencari harta. Dia mengumpul dan membawa anak-anak kapal yang dinamakan sembilan anggota Straw Hat Pirates. Setiap anak kapal Luffy akhirnya menjadi kawan rapat, termasuk 'satouryuu style swordman' Roronoa Zoro, navigasi dan pencuri Nami, penipu dan pengecut penembak jitu Usopp, chef kaki prempuan Sanji, doktor dan rusa anthropomorphized Tony Tony Chopper, ahli arkeologi dan bekas musuh dorg Nico Robin, Franky robot pervy pembina kapal, dan pemuzik yang hanya  rangka Brook.
Anak-anak kapal melintasi laluan2 dengan penjahat yang pelbagai, itu seperti Buggy the Clown, kebanyakan dari shicibukai, Marin, yang btgggjwb meletakkan nilai ke atas kepala  Luffy,, Zoro, dan akhirnya ke atas lain lain kru, dan Arlong, Fishman dan bekas Lanun Matahari. Mereka menghadapi Baroque Work, sindiket jenayah yang bertanggungjawab untuk memulakan perang saudara di dalam kerajaan padang pasir Alabasta, berhadapan dengan Blackbeard Pirates, yang mempunyai impian juga untuk menjadi Raja Lanun. mereka juga menghadapi Enel, pemerintah pulau terapung Skypiea. Kemudian, mereka terpaksa blwn dgn Aokiji the Admiral, yang mendedahkan bahawa Robin telah terlibat dalam mencari Poneglyphs, batu-batu dengan tanda-tanda yang ditinggalkan oleh tamadun purba yang Roger sendiri juga dapat membaca. luffy dan lelaen juga menghadapi Cipher Pol No 9 (CP9), agensi risikan yang bertanggungjawab bagi pemusnahan tanah air Robin, yang menyebabkan Strawhat Pirates mengisytiharkan perang ke atas Kerajaan Dunia. Selepas pertempuran epik di Lobby Enies, CP9 kalah - menyelamatkan Robin dan membalas dendam nyawa yang hilang dalam kemusnahan - dan setiap Strawhat Pirates menerima bounty ke atas kepala mereka.
Beberapa waktu kemudian,
Strawhat Pirates bersedia untuk belayar ke Dunia Baru, separuh lagi Grand Line. Strawhat Pirates akhirnya dipisahkan dalam peperangan di Sabaody Archipelago. Pada masa yang sama, Luffy mendpt tahu abg dia anak krpada Gol D Roger , Portgas D. Ace akan dihukum bunuh, dan bersama menyertai peperangan menentang kumpulan lanun yang diketuai oleh Whitebeard (War of the best). Luffy akhirnya menyelamatkan Ace, tetapi kedua-dua Whitebeard dan Ace terbunuh dalam keadaan huru-hara tersebut. Kemudian, Luffy dan anak-anak kapal menjalani latihan yang ketat, di bawah latihan org power2 (legend r sng cte). Dua tahun kemudian, Strawhat Pirates kmbali bersatu dan melakukan perjalanan ke Fishman Island untuk memasuki Dunia Baru (New World). Pada masa yang sama, kumpulan lanun Fishman jahat (New Fishman Pirates) muncul, dan merancang satu rampasan kuasa untuk menentukan nasib pulau ini, tetapi akhirnya dikalahkan oleh Strawhat Pirates di samping Jimbei.

d suatu petang

cbl 8531 aq punye n tak 9013 dauh nye. legend fotonik.
riezal da bersara sjak dia jd geng kete


ahad ptg
lpas blik mkn AYAM GORENG RM1 + NASI BUNGKUS + AIR SODA
je trus aq ngn rumate aq dauh (fb: firdaus zahari) lepk kat ruang tamu
dtemani rizal (fb: riezal rosli) dan kucing super jinak ngn kucing super liar
haha
dok bork2 ngn la ngn dorg
pastu rizal ajk le mkn bihun sup kat kola
trang2 bru pas mkn, sabaq sat naaa ckp kitorg kat bliau
dok bork2 sdar2 da kul 6.15.
smbil tgn aq txt gf aq, YAYA KARIN (entry: MY YAYA KARIN)
byk topik kitorg bork dr tanah runtuh, pantai berombak (kola xd ombak)
dan topik2 mcm kemasik lg dkat ngn kuantan ke bandar muktafi lg dkat
hahaha
mmg bangang berbual
syiok kot tp nye. bia la kosong jnji hepi .
kul 6.30 dtg idea dauh ni wat bnde aq da lme x pk
basuh mto
berbekal kn conditioner free dr syed (fb: SYED MUHAMMAD NAZIR)
y byk tu, kitorg pn mula la bsuh mto
hahahaha. kul 7.20 bru siap. tu pn x kering ag mto tu.
tu je kisah nye sekian.
sebuah ptg epic y aq x terpk pn nk bsuh mto aq tu
oh ya, sem ni bru 2 kali aq bsuh mto
tu pn kisah y gle epic utk korg sume taw. kah4

Saturday, December 24, 2011

x sangke aq

mmg aq x sangke!!
hahaha
blog y x scrappy ni pn de gak negara len tgk
wawawawawaw
ske aq. hahaha
switzerland ngn usa tu tgk
kalo 1 2 xp gak ni spai 16 kali.
hahaha
xtaw la kn blogspot ni merapu ke pe tp mmg aq teruja.
hahaha
^_^
y kelaka dr thailand pn de.
mnjadi persoalan skrg dorg phm ke pe aq merapu ni?
ish4.
apa2 je r.
sekian. kih4

love me

Love me in the Springtime, when all is green and new,
Love me in the Summer, when the sky is oh so blue,
Love me in the Autumn, when the leaves are turning brown,
Love me in the Winter, when the snow is falling down.

Love me when I'm happy, and even when I'm sad,
Love me when I'm good, or when I'm oh so bad,
Love me when I'm pretty, or if my face is plain,
Love me when I'm feeling good, or when I'm feeling pain.

Love me always darlin', in the rain or shining sun,
Love me always darlin', after all is said and done,
Love me always darlin', until all our life is through,
Love me always darlin', for I'll be lovin' you!

love spell

Every time I look at you
my heart skips a beat
I wonder if you know, my love,
that my heart is at your feet
I leave it there for you to do
whatever that you wish
You could take my heart,
and love me,
Or just leave me in this bliss.

Wednesday, December 21, 2011

5 kekurangan andainya korang single

mcm miss lonely lak kn

Adalah menjadi lumrah kehidupan dunia ini setiap kelebihan pasti akan ada kekurangan. Ianya terpulang kepada diri anda untuk membuat penilaian yang tersendiri. Antara kekurangannya adalah..
(1) Berasa sunyi- Sudah pasti ada sebabnya mengapa manusia diciptakan berpasang-pasangan. Salah satu punca utamanya adalah untuk mengelakkan mereka daripadaberasa sunyi. Sekiranya anda single, mungkin anda tidak berasa sunyi kerana mempunyai ibubapa, adik beradik, saudara mara, rakan-rakan dan sebagainya, tetapi ia pasti tidak akan sama seperti pasangan hidup menemani anda.
(2) Melihat kebahagiaan orang lain- Adalah mustahil sekiranya anda menyatakan tidak terasa apabila melihat kebahagiaan rumahtangga orang lain terutamanya jika mereka adalah dikalangan rakan-rakan anda. Pasti anda juga ingin merasakan kebahagian yang rakan anda alami. Perasaan ini pasti tidak akan hilang selagi anda masih single.
(3) Pembakar semangat- Pasti anda semua mengetahui bahawa setiap kejayaan lelaki pasti ada wanita yang menyokong dibelakang begitu juga sebaliknya. Wanita tersebut mungkin boleh menjadi sesiapa sahaja seperti ibu, kakak, atau rakan wanita. Tetapi ia pasti akan lebih bermakna sekiranya wanita tersebut adalah teman hidup anda.
(4) Masalah ditanggung sendirian- Pasti ramai orang yang berada disekeliling anda yang sanggup memberikan bantuan apabila anda dilanda masalah seperti ibubapa, adik beradik dan rakan-rakan, tetapi ia pasti tidak akan sama sebagaimana perkongsian masalah antara pasangan hidup anda.
(5) Kasih sayang- Manusia sememangnya diciptakan untuk memiliki perasaan kasih dan sayang. Luahan perasaan kasih dan sayang terhadap pasangan semestinya terlalu banyak perbezaan berbanding orang lain. Kasih dan sayang terhadap pasangan adalah lebih lengkap dari segi keperluan luaran dan dalaman.
Sekiranya anda sudah bersedia dari semua aspek seperti kewangan mahukan psikologi, perkahwinan adalah jalan terbaik untuk melengkapkan lagi naluri anda sebagai manusia.

p/s: couple itu best. luv her my yaya karin

5 kelebihan sekiranya korg single

single best ke? bg aq x kot

Sudah pasti ada kelebihan dan kekurangan sekiranya anda memilih kehidupan untuk single. Ia terpulang pada diri anda untuk memilih antara salah satu yang dirasakan sesuai. Antara kelebihan utama sekiranya anda single adalah..
(1) Kewangan- Dari segi soal kewangan, sudah pasti kehidupan single adalah lebih menjimatkan. Ini kerana anda hanya perlu memperuntukkan wang hanya untuk diri anda sahaja. Apabila anda memilih untuk berpasangan, pasti akan lebih banyak wang yang perlu dibelanjakan.
(2) Kawan- Apabila anda single, anda sebenarnya bebas dalam untuk berkawan. Ini kerana tiada mana-mana perasaan lain yang akan cemburu sekiranya anda berkawan terutamanya apabila berlainan jantina. Ia pasti akan berbeza sekiranya anda sudah mempunyai pasangan. Pasti pergaulan anda akan sedikit terbatas.
(3) Bebas untuk melakukan apa yang anda mahu- Pasti didalam kehidupan banyak perkara yang anda ingin lakukan. Untuk memudahkan anda melakukan apa sahaja yang anda mahu, memilih kehidupan yang single adalah lebih baik. Ia kerana anda tidak perlu untuk menjaga perasaan pasangan dan hanya fokus untuk lakukan apa yang anda inginkan.
(4) Tidak banyak masalah- Menjaga dua hati yang berlainan pasti akan lebih sukar berbanding menjaga satu hati. Pasti akan wujud pelbagai masalah yang akan merunsingkan anda. Dengan memilih kehidupan yang single, sudah pasti masalah akan berkurangan kerana anda hanya perlu memikirkan mengenai diri anda sahaja.
(5) Kurang tanggungjawab- Apabila anda sudah ada pasangan, pasti tanggungjawab anda juga akan semakin bertambah. Tanggungjawab adalah lebih berat sekiranya anda adalah seorang lelaki, yang wajib untuk melindungi pasangan anda, dari segi soal keselamatan mahupun keselesaan kehidupan mereka.
Sekiranya anda merasakan banyak lagi impian yang anda ingin kejar dan capai, memilih kehidupan single adalah lebih baik. Ia akan memberi kelebihan untuk fokus mencapai impian yang diinginkan. Ianya bergantung terhadap kesesuaian diri anda.

p/s: utk aq aq rse couple lg besh. hahaha. ikuti kisah seterusnye. kih4

sebab2 perlu menerima lamaran seorang Jurutera

1.Stail-Hidup; Simple

    Lately aku perati, member-member aku ni yang keje engineering ni selamber derk je pakai jeans.Pakai jeans ni memang cool. Budak nerd pakai jeans nampak cool, apatah lagi orang beser2 ni. Keluar keje, kalau tak jeans+kemeja, mesti jeans+t-shirt berkolar, tak pun seluar khakis atau ...apa-apa saja asalkan bukan seluar slack..Pakaian  eksekutif ni pun pakai bila waktu meeting , jumpa client, CEO, ngan dinner.  Jika ini standart jurutera2 kat Malaysia, ini satu berita baik buat bakal2 isteri jurutera.Kurang sudah satu keje. Tak perlu susah-susah bangun pagi, seterika seluar.bagai.Waktu di pejabat kadang-kadang jurutera pun sebat pakai jeans jugak, jeans hitam, straight-cut..

Kiwikan kasut? tak perlu -tak perlu, sebab derang cuma sarung timberland je, tak pun camel active.
dlm opisku dlu, kadg2 engineer ni pkai rilek je. jersi pn ada. haha





2. Dedikasi+Komited

    Seorang jurutera pasti saja menghabiskan segala usaha , tenaga, masa, mahupun perahan otak, untuk memahami suatu sistem yang kompleks, dan pastinya komited dalam setiap projek yang dipertanggungjawabkan.Katakanlah dalam suatu slump-test, seorang jurutera awam sedaya-upaya memastikan nisbah paling ideal untuk agregate ,pasir, simen, admixture dan air supaya konkrit terhasil optimun dan sesuai untuk binaan dan keadaan.
    Begitu juga dalam memenangi hati wanita,mereka sedaya-upaya mencari nisbah supaya sekurang-kurang korang sayang kepada mereka.10kuntum Ros + 1Beg Gucci + 5 hari Snorkeling kat Tioman + 1 Set dinner kat Hyat Regency + 2 Dendangan Lagu Anuar Zain sendiri (Lelaki ini &Ketulusan Hati) = senyuman/(sebulan x semalam);
    Maka itulah yang jurutera itu akan buat berulang2 kali, lagi , lagi dan lagi .

    Sampailah isterinya tu bosan, maka sekali lagi dia akan mencari nisbah-nisbah, serta teori- teori yang tak masuk akal, semata-mata untuk tawan cinta isterinya itu semula. Hati wanita memang komplikated, tapi itu lah cabaran., dan jurutera memang sukakan cabaran.


3. Tak Pandai Menipu

   Dalam kilang TV Plasma misalnya, katakalah ada satu batch tv yang takleh on. Cek-cek sumer ok. Ye tak ye , satu production kene recall balik.Rupa-rupanya, power-suply problem.Of course,management akan spot-check kat power- supply department, dan orang akan ditanya ,jurutera bahagian tu
  .Dah nama manusia , sememangnyalah tak boleh lari dari kesilapan.  But the way they approached to the truth is based on the fact depan biji mata,...and it happens sudden!! . Jadinya, ini membuatkan jurutera memang tak terlatih untuk menipu dan putar belit alam. .Kalau dia menipu gak, nampak sangat dia menipu, sebab hati dia tak tenteram.





4.Bijak Melepaskan Tekanan

Dan ia bukannya pada orang.
   Bajetla,kerja ape takde tekanan. Kerja Jaga pun tension tau.Tapi engineer biasanya akan mencari objek yang setanding dengan tekanan yang dihadapi.Sebagai contoh, yang keje kat kilang, dipicit-picitnya main suis kat power generator .Yang kat off-shore, ditumbuk-tumbuk boiler ngan batang paip kaki gajah,Yang kat tapak pembinaan, diterajangnya mesin pembancuh simen,..takpun ditempeleng mat-mat indon tu sorang-sorang.
   Maka selamatlah anda,si isteri dia nanti kat rumah, dari kene tempias tekanan dia, bahkan anda takkan perasan dia tengah tensen, sebab lebih separuh daripadanya sudah pun tertinggal kat tempat kerja.

Mat indon orang la kan?..hehehe





5.Rupa

Practically handsome, tapi dia tak perasan yang dia tu sebenarnya handsome..

Ini penting bagi wanita yang kuat cemburu .
Jurutera tahu hensem seorang lelaki itu bukan terletak pada rupa paras .Sebab itu lah jika ada gadis-gadis luar sana yang merenyam yang tackle dia , biasenya akan puji ;" Awak ni bukan takat hensem, tapi baik hati, gentleman...." ,. Tak termakan derr puji-pujian camtu, walaupun yang puji tu gadis kacukan kucing macam Nora Danish.
Selamatlah lagi anda.

Tapi kalau anda pulak yang nak puji, cmne pulak ye?

Puji apa yang dia buat, hasil kerja tangan dia. Lagi2 yang 1st timer .Contohnye macam ni;
"Walaupun  pakai dua perencah, nasi goreng awak ni asli betullah, satu lidah rasa,kemas je tak berketul-ketul, Ayam, sayur, ikan bilis, tak lebih tak kurang, sekali suap, rasa semua. Cume pedas skit dari yang  restoran Rasa Sayang kt simpang tu punye,yang lain ok dah "- detail and precise.
Selit-selit kutuk takpe, nampak sikit kejujuran dalam kepujian.hoh.

-credit to http://sylver-room.blogspot.com/2011/01/kenapa-wanita-perlu-menyesal-jika.html?m=1-

wadehey xtvt





myviva??????? hahaha
kes bosn 18/12/2011 lyn aje. 
aritu nk update x lpas
pe kehey x taw

-credit to https://www.facebook.com/profile.php?id=637824610-

salam ^_^

i dunno wat 2 update today jd aq pn rjin la tgk wall fb kwn2 aq ni

lg2 pas wat kije gile smlm

kul 7 da start kua g jitra tman kwn aq jual psp dia

350 tu dpt. ok r kn utk 2nd hand nye psp. berbaloi kot

tp y kelaka mamat y bli tu bajet da power gune psp la kn

leps da belek2 abes casing lua dia, bukk2 sket dia trus bli

x tnye cmne gune kn

last2 time kitorg otw blik perlis bleh lak dia msg bertalu2 tnye cmne pkai

wadehey??

hahaha. lyn je r

smbil lepk2 kitorg shisha la kat JOL shisha kat roundabout kangar

(komisyen bohhhh.. haha.. promote ni)

V(^_^)V

pastu da smpai xd idea nk bork kitorg pn ciao

tp bosn nye psl trus shoot g penang kat perda semata2 bli mekdi

berdua je r ngn man membe aq ni.

hahaha

da bli trus ciao. y x besh nye abes air tumpah kat karpet kete. suey2

kih4

smpai kat umah kul 4, trus lyn fb la

bosn gamaknye

tgk2 membe aq de wat kat wall dia psl satu kete ni

check it out!!

think out d box  ^_^

MY YAYA KARIN




dis entry spesel 4 u NUR HIDAYAH BT SARMIN

biapn bru x smpai 4 buln kte in relationship tp bg sy awk
org y pling sy syg spnjg idup sy.
mmg kte kadg2 gado tp ble pas abes gado je kte lg rapat kn
^_^
n biapn kadg2 ego sy ni tggi, tp awk pndai lyn sy
n kadg2 awk pn agak selfish tp pduli pe sy
bg sy awk je pe y sy ada. awk dunia sy
sy x dpt byg if awk x hadir dlm idup sy 4 buln lepas
awk salu bg sy smangat.. bg sy smthng y bwat sy hepi
gelak awk salu buat sy hepi n btmbh syg sy kat awk
sy x arap pn awk baca entry ni wk
tp sy nk awk taw if awk baca entry ni y sy
SY CINTA AWK sgt2. 
sepenuh hati sy. 
malah kadg2 sbbkn tlalu syg awk
sy trime je idea plik2 awk tu.
bg sy idea awk tu logik n msuk akal
^_^
awk pnah bg idea ajak minang awk tahun dpn
kendian awk gtaw tu gurau je.
sy tke siyes smpai gtaw abes kazen sy sorg tu, ftyn.
dia pn da x sbr.
hahaha
last2 awk gurau je kn. geram tp kiut lak ble pk
eheh
kte start kapel 7HB SEPT 2011 tp bg sy 
sy knal awk lbih lme dr tu
n awk pn sy taw knal sy lbih dr pe y spatotnye
sy salu cpat jeles
sy salu buat smthng x pk pnjg
sy salu wat hal
sy salu mngadu itu ini
sy salu wat awk mrh
sy salu wat awk sakit ati
sy la segala2 nye y buat awk kadg2 nangis
tp awk trime sy seadanye 
trima kasih awk
biapn kte bru kjap
tp bg sy awk segala2 nye.
sy syg awk dlm2 yaya karin..
oh awk jgk ske ble org glar awk intan ladyana
siap org glar awk ladyaya
weird but i like it
i like all thing bout u dear

-special tribute to my only one-

Friday, December 9, 2011

x psal2 geng kitorg jd PEMES.. lyn je la. ^_^

salam... 1st update utk buln disember ni. haha
so korg lyn je la k.
hahaha

td nga sdap2 la kn aq browsing ONLY IN MALAYSIA  nye page kat facebook, kwn aq tag la 
aq n membe2 aq y len kan tp dia guna dpn CC. korg taw kn pe mksud dia?. 
eheh
so nk d jadikn cte kwn aq tag nme kitorg kat gambar lembu bjln snang ati kat kangar. xd kete habaq ang.
haha
tp yang aq plik tu...
tgh2 aq refresh page tu, tbe2 aq tkjut tgk mcm ada org wat print skrin bnde y kwn aq tag td
ni dia...

 kes bnde ni pn da jd isu gak
mmg bodo la admin tu bleh nk bkire bnde tu
normal da kot ltak cc tu kat fb
mayb dia bese kat emel je kot... adoii...
tp xp la .. lynnn
x psl2 pemes skjp.. remove add fren y tbe2 bduyun2. bru aq taw rse jd pemes
ni mcmne..
mmg camdoh. 
sekian.. xnk da aq kne bnde2 cmni.

 info utk budk2 y xtaw pe tu cc
CC tu carbon copy. mean mcm nk antar msg byk2 skali gus kat rmai. so gune la cc tu. bleh tgk dlm
emel korg yeh adek2.
hahaha

Friday, November 11, 2011

xd idea sbnr nye


salam ^_^

ac2ly da lme gle aq x post pape kat cni
mmg xd idea lgsg. haha
nk post bnde2 ilmiah pn, cam ciplak plak. haih
so aq nk mengate2 je bleh x? haha

aq rjin la tgk blog sokernet ni kn.
pastu aq bru je la pasan (sblm ni nmpk tp wat xtaw je) y sokernet ni salu
sgt kutuk pahang, xpn arsenal.
adoi. da admin anti kn. xleh watpe la.
haha
suke dia la nk tulis pe pn. jnji dia fair, aq ok je kot
ok2
ni nk cte psl game sukan sea mlibatkn team bola sepak kte
aq xd la ultras malaya tp aq ttp setia sokong cmne jtoh bgun dorg pn
haha. terkilan jugk la ble wan zack x dpt join same kn
kalo x, mmg besh tgk dia ganding ngn azwari pastu irfan n wan zaharul jd offender.
mmg terbaek kot
kompem2 la singapura n thailand kne kaw2 gle
game aritu time lwn thailand bg aq sepatotnye dpt tibai 10-1 kot.
tp xd rezeki kn.
y kelakanye org pling aq x ske wat goal tu
izzaq oh izzaq
da r ko ni playboy gle. awek org len pn ko nk sental sme eh.
siap wat luv2 lg tu. 
pewrghhhh.. xp r. lntak ko la. haha
da2. aq xtaw nk ngarut pe. hihi..
bek aq lyn matluthfi90 lg besh. haha
asmekom.. hihi

Friday, August 19, 2011

bnde pe aq nk cte ni. ngarut2 jom





salam ramadhan ^_^


bnde pe la agak nye aq nk ngarut ni yeh. hurmmm.. smlm aq berbork la ngn adek aq
psl bola. mula2 dr game pro evolution soccer (PES). bleh plak aq bncang ngn dia ble
yg 2012 nye nk kua. sbb nye? sbb pe lg.. game 2011 ni cam tipu gle kot. punye la susa
gle nk lari lju mcm computter (bot) buat. nk rmpas bola jgn cte la. dorg snang2 kuis
bola dr kaki mcm xd pape. mmg sengal la. hope la yg 2012 nnt dia da fix mslh2 ni. slow
sgt kot lari nye. grafik da cntik da. haha =)




ok dr game, kitorg beralih plak psl kes Mesut Ozil gado ngn David Villa ni time game 
SuperCopa antara Real Madrid Vs Barcelona. personally mmg aq x suke pn Villa ni. 
sbb bajet best je. xd la best mane pn. n aq mmg gile adore personaliti Ozil sbb men pn
lawa, pastu aq tgk salu doa b4 men game. yg gado tu pn, Ozil ckp sbb Villa ktuk agama
islam. mcm dlm ayat dia ckp;


I was defending my religion, because David Villa insulting Islam!



btul atau x mmg aq xtaw la kn. tp Ozil seingt aq mmg antara Player pling calm ats pdang. 

mmg susa tgk dia mrh biapn kne tackle keras. so hope la kn nnt kua interview btul nye
sama ada btul atau x statement ats tu kn. 
anti gle

ozil!!


kendian aq ngn adik aq bork plak psl bola sepak tempatan. hahaha!!! y ni aq pn plik
gak. x sangke aq adek aq ni mmg kwn  ngn Alex Lepeh n Wan Zack Haikal ni. aq
smpat r tgk dorg bork kat fb b4 ni. kbtuln adek aq pn men bola tp utk u dia je la . 
huhu. cte psl Alex ni, org lipis.. dia mmg bgus r sbb start dr Pahang nye team. dr bwh
la snang cte. game pn baek. men smart sume la kn. y aq plik nape Pahang bg Alex
kat Kelantan sdangkn Alex bleh naekkn team Pahang. oh lupe, aq org Pahang!!! haha
tp bg gak Kelantan as a loan Player. game bru ni friendly match btween Kelantan n Selangor
kat Stadium Shah Alam, Alex mmbuktikn dia player y konsisten ble dia jaringkn satu2nye gol
utk Kelantan. hantaran dr Piya lak tu. huhu. so x rugi ke Pahang?? haha


then berblik plak kat Wan  Zack Haikal ni.  adek aq pnah r tnye dia; nape xnk men utk 
Pahang? dia ckp camni,; da Pahang x offer aq, nk bwat mcmane. ikutkn aq nk
men utk Pahang. haha. c!! pe lg pahang, amek je dia ni. haha. pastu dgr cte plak, Wan Zack 
Haikal ni dpt offer trial utk 2weeks kat Wigan Athletic. btul ke ni? tu xtaw la kn. haha..
kalo dpt mmg nice la. 


antara player malaysia y kabar2 nye dpt offer dr league lua:
Badrol Bakhtiar ---> wigan
Wan zack Haikal----> wigan
amirulhadi----> indon super league/j-league
safee sali----> bundesliga
safiq rahim----> indon super league


tp byk cam kabar angin je la kot. aq pn x sure kn.. sbb sume ni cam cpat sgt
n tbe2 lak tu. rmai lak an. kalo btul, da bgus r..,


n last skali, tahniah Malaysia University team y dpt klhkn Thailand melalui penentuan
sepakan penalti. seterusnye dpt kedudukn ke12. n skang nk fight utk kedudukn sama
ada 9 smpai 12. gud luck Malaysia!!

wan zack

alex

badrol

bicycle kick amirul n safee

safiq









Wednesday, August 17, 2011

Silicon Valley billionaire funding creation of artificial libertarian islands



Pay Pal founder and early Facebook investor Peter Thiel has given $1.25 million to an initiative to create floating libertarian countries in international waters, according to a profile of the billionaire in Details magazine.
Thiel has been a big backer of the Seasteading Institute, which seeks to build sovereign nations on oil rig-like platforms to occupy waters beyond the reach of law-of-the-sea treaties. The idea is for these countries to start from scratch--free from the laws, regulations, and moral codes of any existing place. Details says the experiment would be "a kind of floating petri dish for implementing policies that libertarians, stymied by indifference at the voting booths, have been unable to advance: no welfare, looser building codes, no minimum wage, and few restrictions on weapons."
"There are quite a lot of people who think it's not possible," Thiel said at a Seasteading Institute Conference in 2009, according to Details. (His first donation was in 2008, for $500,000.) "That's a good thing. We don't need to really worry about those people very much, because since they don't think it's possible they won't take us very seriously. And they will not actually try to stop us until it's too late."
The Seasteading Institute's Patri Friedman says the group plans to launch an office park off the San Francisco coast next year, with the first full-time settlements following seven years later.
Thiel made news earlier this year for putting a portion of his $1.5 billion fortune into an initiative to encourage entrepreneurs to skip college.
Another tech titan, Amazon founder Jeff Bezos, announced in June that he would be funding the "Clock of the Long Now." The clock is designed to keep ticking for 10,000 years, and will be built in a mountain in west Texas.

sumber: yahoo news

Tuesday, August 16, 2011

2nd Malaysian player 4 trial at wigan?





salam.

dgr cte , bukn badrol bakhtiar je dpt offer trial 2 weeks dr wigan athletic. tp ni y terbaru 
Wan Zack Haikal pn dpt gak offer tu.. btul ke tidak xtaw la. tp ni aq dpt web  dia gak. x caye
tk la.
tp kalo btul, mmg power r. sor lg malaysia footballer g league lua. tahniah2!!

penghasut kah aku n???!!!





salam..


sebagai pnutup ari ke 16 kte berpuase r kirenye ni (da msuk ari ke 17 da pn)
aq ada story la nk cte ni... bnde simple tp jd bnde siyes sbb akal kat kaki.


asalnye aq bork2 la ngn sorg membe aq ni kat fb. standard r gurau2 kn.
tp xd la gurau lucah or pape kn. org y knal aq mmg taw la buruk baek gurau
aq. xd nk siyes2. then la tbe2 ada sorg mat ni kira bajet baek n ape2 ntah.
mula2 tu tbe2 nasihat aq la. ckp jgn gurau bnde x baek time buln pose ni.
kira aq bleh trime la tu kn. tbe2 x smpat aq nk tnye or dia tnye pe y ktorg
borkkn, bleh dia hembus maki hamun aq camtu je. uik??? ada aq wat slh ke?


ni la manusia.. ape2 tnye la dlu. baek ke buruk tu.. pastu jgn r gune bhase kasar
sgt. bukn dia sorg je bleh maki. stakat nk lwn mulut sape lg longkang, bleh
try r ngn aq. xd hal. tp aq da jnji xnk mulut longkan kn. so ckp baek2 la ngn mat
ni. tp da lme2 bleh plak dia ckp aq jnis x gune r, jnis x btggjwb r.. eh ni pe cte ni
aq xd bwat hal ngn ko kn mat? tbe2 nk sembur aq ape cita? haaa.. time tu mmg
aq pn tlps gak r bhase kasar aq. tp xd la kasar mane. bese jer. bru dia taw camne
kn.. haa. check punye check, rupenye mat ni mat skema je jz bajet nk tnjuk kpale
r. last2 kne maki sket bru taw. 


aq pn mrh xd lme. x smpai stgh jam da ok da pn. mmg aq jnis xle dndam lame2. 
hahaha. tp y spoil nye, aq bru nk msak tu msak ni utk berbukk kn. trus cancel.
g kdai bli daging burger, roti n timun n salad
last2 bukk ngn burger. nice!!! trimas la yeh mat. ni shur x taw r aq nk msak pe. 
adehhhh


akhir cte, bukn nk nasihat tp kira peringatn la utk ko aq dan sape2.. huhu
ape2 nk mrh ke pe tnye dlu. check dlu cte dia. jgn hembus awal2. takot
nnt kne maki plak blik. kang naya. k.. salam!!!!!